Weboldalak

Weboldal

Megismerve az Ön profilját és elvárásait leendő honlapjával kapcsolatban, többféle ajánlatot készítünk. A kiválasztott design tervet pedig úgy alakítjuk ki, hogy Ön bármikor változtathasson a tartalmi részen egy könnyen kezelhető adminisztrációs felületen keresztül.

Írjon nekünk!

hatter

Weboptimalizálás

Keressőbaráttá teszük oldalát, hogy új ügyfeleket szerezzen! Pontos statisztikát készítünk honlapjának használatáról, hogy széleskörű információi legyenek látogatóiról és azok szokásairól.

Keressen minket!

Online reklámok, bannerek készítése

Vállaljuk bannerek készítését! A változatos mozgó rekl ámok általában mini animációk, melyek könnyen felhívják magukra a figyelmet.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kulcsszavak

szerver A szerverek a klienseknél általában jóval nagyobb számítási kapacitással, memóriával, lemezterülettel, és hálózati sávszélességgel rendelkeznek, hogy akkor is gyorsan tudják a beérkező kéréseket kiszolgálni, ha egyszerre több kliens fordul hozzájuk.

vps A VPS (Virtual Private Server), azaz a Virtuális Szerver nevéből adódóan nem egy fizikai szervergép, hanem egy nagyteljesítményű szervernek egy virtuálisan létrehozott része. Virtualizáció elsősorban a mobilitást, könnyű kezelhetőséget és mindezek mellett költséghatékonyságot jelenthet. Ugyanakkor mind a teljesítménye mind a teljessége tökéletesen megfelel a fizikai megfelelőjének és bátran állíthatjuk, hogy aki nem tudja, hogy egy VPS rendszerre kapcsolódott az teljesen gyanútlanul úgy kezeli, mintha egy önálló dedikált szerver lenne.

virtualis szerver A virtualizáció olyan technológia, amellyel lehetőség van egy számítógépen, vagy szerveren egyszerre több, egymással párhuzamosan és egymástól függetlenül működő operációs rendszert futtatni. Előnye, hogy egy virtuális operációs rendszer bármikor újraindítható anélkül, hogy fizikailag is újraindulna a számítógép; a virtuális gépen ugyanúgy telepíthetők és menedzselhetők programok, mint egy fizikai gépen.

it cloud A használóknak olyan megoldást kínál, amikor az ügyfél számára az IT-háttér fizikai megjelenése teljesen lényegtelen, annak csupán a szolgálatait kívánja igénybe venni. Ez a privát IT-felhő, ami a használó elől eltakarja a CPU-kat, a tárolókat és minden olyan egységet, aminek a kezelése a használónak csak gondot okoz(hat).

hardware A számítógép „kézzelfogható” része.

software A szamitogepen futo alkalmazasok

linux disztribucioA 80-as évek elejétől az egyik meghatározó PC-s operációs rendszer a DOS (Disk Operating System) volt.[19] Az IBM a zárt forráskódú MS-DOS operációs rendszerrel szállította személyi számítógépeit, melyek később elárasztották a világot. Az akkori Apple Macintosh gépek (a szintén zárt forrású Mac OS operációs rendszerrel) jobbak voltak az IBM PC-knél, de magasabb áruk és a perifériák alacsony választéka meggátolta őket a szélesebb körű elterjedésben.

unix Egy másik, a 80-as években használt operációs rendszer a Unix volt. Jó tulajdonságai ellenére főként az intézmények, kutatási központok, iskolák operációs rendszere volt, részben az ára miatt, részben mert eredetileg sem otthoni felhasználásra, hanem nagygépekre tervezték. A UNIX operációs rendszer forráskódja zárt volt, ahhoz néhány kivételezett intézményen kívül mások nem férhettek hozzá.[20]

Apache webszerver Az Apache webszerver a világon leggyakrabban használt webkiszolgáló program. Feladata, hogy a weboldalakat az internetező gépén futó böngészőnek továbbítsa. Bérszervereinken ezt a programot kínáljuk alaptelepítésként. (További információk: www.apache.org)

full-duplex eleres A full-duplex olyan elérés, amely szerint egyszerre mindkét irányban történhet adatforgalom.

co-location szerver A co-location a szerverek üzemeltetésének az a módja, mikor egy cég nem a saját telephelyén, hanem egy másik szolgáltatóhoz kihelyezve üzemelteti rendszerét. Cégünk co-location szolgáltatásának igénybevételével elkerülhető a szerverterem kialakításának több tízmilliós egyszeri költsége, valamint az üzemeltetés (akár milliós nagyságrendű) havi fenntartási költsége. Levesszük ügyfeleink válláról a hálózat üzemeltetésének felelősségét és költségeit is, hiszen ezeket mind elvégzik sokéves tapasztalattal rendelkező szakképzett kollégáink.

hideg tartalek Annak érdekében, hogy a meghibásodott gépek minél előbb újra üzembe állhassanak, a helyszínen rendelkezésre állnak olyan tartalék szerverek, amelyek kompatibilisek a bérbe adott eszközökkel. Így helyszínen nem javítható hibák esetén a merevlemezek áthelyezésével pillanatok alatt újra üzembe helyezhetők ügyfeleink rendszerei.

Bix A Budapest Internet eXchange a magyarországi internetes forgalomkicserélő központ. Célja, hogy a magyarországi szolgáltatók itt kössék össze a hálózataikat, hogy az ügyfeleik közötti kommunikáció minél rövidebb úton és minél gyorsabban működhessen.

domain nev A domain az interneten elérhető szerverek (és weboldalak) szöveges címe

ASR Search Engine